WebHeat Tracing

Wat is heat tracing?

Bij temperaturen onder 0°C bestaat de kans op bevroren leidingen. Dit kunnen waterleidingen zijn, maar ook CV-leidingen die uitgeschakeld zijn, gekoeld-waterleidingen, sprinklerleidingen of afvoerleidingen. Om deze leidingen te beschermen tegen vorst wordt de leiding altijd geïsoleerd met leidingisolatie, maar alleen leidingisolatie is niet voldoende voor een goede vorstbescherming.

Compenseer het warmteverlies

Leidingisolatie beperkt het warmteverlies, maar na een bepaalde periode zal de leiding toch bevriezen. Een verwarmingskabel (ook wel tracinglint, verwarmingslint of tracingkabel genoemd) zal warmte afgeven. Deze warmte compenseert het warmteverlies van de leiding, waardoor de leiding niet meer bevriest.

Toepassingen

Deze verwarmingskabels zijn ook toepasbaar bij procesverwarming of andere toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie of petrochemische industrie waar andere leidingen op verschillende temperaturen gehouden moeten worden. Bijvoorbeeld in leidingen in industriële keukens die op 40°C gehouden dienen te worden om stolvorming te voorkomen.

Er zijn 2 types verwarmingskabels in heat tracing toepassingen:

  • WebHeat Frost: Weerstandskabels met een vast lengte en ingebouwde thermostaat en stekker
    • Deze kabels zijn aan het einde voorzien van een leidingthermostaat die automatisch inschakelt bij ongeveer 5°C en de leiding vorstvrij zal houden.
  • WebHeat SR: Zelfregelende verwarmingskabels waarbij de kabel op de gewenste lengte wordt geknipt
    • Deze kabels hebben een variabel vermogen. Bij een lagere temperatuur zal er een hoger warmteafgifte vrijkomen. Dus hoe kouder de omgevingstemperatuur, hoe warmer de kabel zal worden. Dit unieke werkingsprincipe begrenst de verwarmingskabel ook bij hogere temperaturen, waardoor de kabel niet zal doorbranden.

WebHeat Frost

Weerstandkabels met een vast lengte en ingebouwde thermostaat en stekker.

WebHeat SR

Zelfregelende verwarmingskabels op de gewenste lengte geknipt.

Berekenen

Bereken uw warmteverlies en selecteer de juiste verwarmingskabel.

Waarom kiezen voor WebHeat?

Heat tracing is ons specialisme

Producten uit voorraad leverbaar

Scherpe prijsstelling

Voorgemonteerde kabels met stekkers leverbaar

Direct contact!